Uwielbiam pić koktajle o każdej porze roku, ale gdy świeci słońce smakują wyjątkowo! Piękny mamy koniec listopada, w Katowicach słonecznie i ciepło, choć wietrznie. Lubię wypatrywać się w niebo, czuję wtedy wolność i radość, tak wpływa na mnie pozytywnie słoneczny dzień, aż chce się żyć. Aż trudno uwierzyć, że za miesiąc Boże Narodzenie! Tak pięknie za oknem, jakby nadchodziła wiosna, tylko liści na drzewach brak. Do dzisiejszego miksu dodałam kaki, banana, pomarańczę i marchew oraz garść suszonych jagód goji, moja wielka miłość, a po zmiksowaniu smakują jak truskawki!
Składniki:
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 1/2 dojrzałego kaki
- 1 banan
- 1 pomarańcza
- 1 mała marchew
- 1 garść suszonych jagód goji
- cukier lub zamiennik cukru do smaku
- Owoce i warzywa obieramy ze skóry.
- Dzielimy na mniejsze części.
- Wkładamy do blendera kielichowego.
- Wlewamy jogurt naturalny i wsypujemy suszone jagody goji.
- Miksujemy na jednolity płyn.
- Dodajemy do smaku cukier lub jego zamiennik.
- Miksujemy ponownie.
- Najlepiej smakuje, gdy jogurt jest zimny.
hoł, koktajl jogurtowy z warzywem? hm...interesujące, jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńJudtyno to jest pyszne, zrobiłam już ponad 60 przepisów na podobne koktajle!
Usuń