Czekoladowe, szybkie w przygotowaniu i bez jajek, takie jest to ciasto. Polane syropem klonowym smakuje wyśmienicie! Do jego przygotowania użyłam bardzo dobrej jakości kakao z Peru, które już wcześniej wykorzystywałam do innych deserów. Wystarczy wymieszać składniki w jednej misce, a po 35 minutach pyszny, nie tylko weekendowy deser, jest gotowy! Ciasto można upiec w keksówce, ale niekoniecznie.
Ciasto czekoladowe
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 3 czubate łyżki kakao
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 ml mleka
- 50 ml oleju rzepakowego
- syrop klonowy do podania
Przygotowanie:
Mmm, fajne to czekoladowe ciacho :D
OdpowiedzUsuńpyszne było!
Usuńproste, szybkie i smaczne :) lubię takie przepisy
OdpowiedzUsuńtak, dokładnie tak!
Usuń