- szklanka ciecierzycy z puszki, osączonej i opłukanej
- 1/4 kalafiora, podzielonego na małe różyczki, ugotowanego wcześniej w osolonej wodzie
- 390 g krojonych pomidorów z dodatkiem cebuli i czosnku Cirio
- ok. 1/4 szklanki zimnej wody
- 2 ząbki czosnku mała biała cebula
- oliwa
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 3 szczypty pieprzu cayenne z chilli
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem, po kilku minutach dodajemy różyczki kalafiora oraz ciecierzycę. Całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły.
- Następnie dodajemy krojone pomidory, wodę, suszone oregano oraz pieprz cayenne z chilli i sól z pieprzem, całość mieszamy delikatnie i dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz