2017/04/14

Czekoladowy budyń z kaszy manny

Tak spodobał się Wam kokosowy budyń z kaszy manny, że dzisiaj stworzyłam jego wersję czekoladową. Nie ma nic lepszego niż domowy budyń. Spróbujcie raz, a zapomnicie o tym z torebki! Czekoladowy, delikatny w smaku, mleczny, przepyszny! Dzieci pokochają ten smak! Dobry na deser czy na śniadanie, kasza manna w nowej odsłonie przed Wami!



Czekoladowy budyń z kaszy manny / 2 porcje


Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 100 g czekolady mlecznej
  • czekoladowe chrupki do dekoracji

Przygotowanie:
  • Do garnka wlewamy mleko.
  • Wsypujemy kaszę manną.
  • Do mleka z kaszą dodajemy kawałki czekolady.
  • Zagotowujemy, ciągle mieszamy, aby nie powstały grudki.
  • Gdy kasza manna na mleku z czekoladą zgęstnieje, miksujemy ręcznym blenderem.
  • Gdy budyń będzie za gęsty, dodajemy więcej mleka.
  • Podajemy na ciepło lub na zimno z chrupkami czekoladowymi.


8 komentarzy:

  1. Koniecznie muszę wypróbować, wygląda i brzmi obłędnie! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności :) Robię bardzo podobny budyń, tylko z kaszy jaglanej, ponieważ nie jem pszenicy.

    OdpowiedzUsuń
  3. To się zapowiada przepysznie :D I takie łatwe!
    Właściwie wszystkie składniki w domu mam (czekolada to podstawa ;) Musiałabym tylko skoczyć po mleko bez laktozy, bo ja z tych bezlaktozowców :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A próbowała pani z czekoladą deserową? :> Kokosowy na pewno zrobię bez zmian, ale ten czekoladowy chyba zmodyfikuje. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubimy z córą desery z kaszy mannej :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wow,mega przepis,bede testowac :-D haha, buziaki!
    wpadniesz i klikniesz u mnie w linki?

    http://nataliazarzycka.blogspot.com/2017/06/zaful-sammydress.html

    OdpowiedzUsuń