2017/04/20

Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami

Jeśli pozostały nam po świętach bakalie, warto przygotować budyń z ich dodatkiem. Czekoladowy budyń z kaszy manny jest przepyszny! Szybki w przygotowaniu, bo gotujemy kaszę manną z mlekiem i czekoladą, a później blendujemy ręcznym blenderem na gładką masę. Taki przepis dobry jest na deser czy na śniadanie, smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno, warto spróbować!



Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami / 4 porcje

Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 60 g czekolady mlecznej
po 4 łyżeczki:
  • wiórków kokosowych
  • skórki z pomarańczy, kandyzowanej
  • płatków migdałów

Przygotowanie:
  • Do garnka wlewamy mleko.
  • Dodajemy kaszę manną o kawałki czekolady.
  • Zagotowujemy.
  • Mieszamy, aby nie zrobiły się grudki.
  • Gdy kasza będzie już gotowa, miksujemy blenderem ręcznym.
  • Budyń przelewamy do małych słoiczków/szklaneczek.
  • Posypujemy każdą porcję po łyżeczce wiórków kokosowych, skórki z pomarańczy i płatków migdałów.

6 komentarzy: