Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 30 sierpnia 2016

Gościłam w Radiu Katowice i opowiadałam o swoich pasjach

Dokładnie tydzień temu, we wtorek, byłam gościem audycji "Przystanek lato" w Radiu Katowice. Opowiadałam o swoich pasjach, zwłaszcza o fotografowaniu dań i blogowaniu. Dziękuję za zaproszenie!



Zapraszam do posłuchania!



Podczas wywiadu wspomniałam o dwóch przepisach, które znajdziesz na blogu:

Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia

Składniki:
  • 400 g jeżyn, świeże lub mrożone
  • 2 łyżki kakao bez cukru
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • cukier do smaku
  • woda

Przygotowanie:

  • Do garnuszka dodajemy jeżyny i odrobinę wody, aby pokryła dno, a owoce nie przywarły.
  • Dodajemy kakao, cukier do smaku oraz nasiona chia.
  • Dusimy na małym ogniu, często mieszamy.
  • Czekam, aż powstanie gęsty dżem.
  • Dżem przekładamy do słoika.





Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi

Składniki:

  • makaron pappardelle czyli szersze wstążki na dwie porcje
  • sos pomidorowy z ziołami
  • orzechy włoskie do posypania

Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Sos przekładamy do garnka, podgrzewamy i gasimy płomień.
  • Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy do sosu pomidorowego, dokładnie mieszamy.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane kawałkami orzechów włoskich.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz