2015/11/14

11 pysznych dodatków do pieczywa

Nie ma nic lepszego niż świeże pieczywo z dobrej jakości oliwą z oliwek. Włosi zamaczają kawałki chleba w oliwie i zajadają, bez innych, zbędnych dodatków, buonissimo! W Polsce przyzwyczajeni jesteśmy do prostych kanapek, z masłem, żółtym serem czy wędliną, bo tak jest najprościej, najszybciej, ale czy najtaniej? Po czasie pragniemy nowych smaków. Pora zerwać z rutyną. Od kilku lat nie używam masła, staram się urozmaicać  codzienne śniadania, przygotowując proste, ale smaczne pasty, które stanowią tylko początek drogi do pysznego śniadania! Kanapki możecie posmarować pastą, później ułożyć ulubione dodatki.



Jeśli już mamy pyszne dodatki, a zabrakło nam pieczywa, warto zrobić takie last minute, z patelni. Znacie chlebki flatbread?


1 komentarz:

  1. To masło z orzechów włoskich mnie zainteresowało ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń