2015/06/30

Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym

Obudziłam się z ochotą na jagodzianki, ale jest za gorąco, aby odpalić piekarnik. Przygotowałam szybkie śniadanie, które miało w sobie słodycz pomidora malinowego, wyrazisty smak sera pleśniowego i moje ukochane czarne oliwki. 

Szpinak baby to prawdziwa bomba wiatminowa. Po takiej sałatce ochota na słodkie jagodzianki minęła, a ja już nie mogę się doczekać kolejnej sałatki! Lato, zostań dłużej! A Wy zaglądnijcie koniecznie jakie inne sałatki warto przygotować sałatki & surówki


Sałatka ze szpinaku z serem pleśniowym, pomidorem i oliwkami

Składniki:
  • 2 garście szpinaku baby
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 łyżka czarnych oliwek
  • cienki plaster sera pleśniowego, u mnie gorgonzola
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia aromatyzowana liśćmi laurowymi, różowym pieprzem i ostrą papryką
  • ocet balsamiczny w spray'u, świetny do sałatek
Przygotowanie:
  • W miseczce układamy szpinak, pokrojony w kostkę pomidor malinowy, oliwki i pokruszony ser.
  • Całość skrapiamy aromatyzowaną oliwą z oliwek, spryskujemy octem balsamicznym.
Lekkie i szybkie dania na upalne dni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz