2015/02/09

Zimowe i chrupiące tosty z dwoma serami

Zimą, pomimo braku kolorowych warzyw czy owoców, możemy przygotować tosty, które zachwycą nas swoim smakiem. Jakie dodatki znajdziemy w środku, zależy tylko i wyłącznie od Was, odrobina wyobraźni z pewnością się przyda, dobrze gdy znamy podstawowe połączenia smakowe, czyli np. gruszka świetnie komponuje się z orzechami włoskimi, rukolą czy serem pleśniowym... Z czym połączylibyście mascarpone czy ricottę?

Ostatnio proponowałam Wam Chrupiące tosty z wędzonym serem, paprykowym salami, pomidorem i czarnymi oliwkami

Dzisiaj kolejny pomysł, koniecznie musicie spróbować!


Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami

Składniki:
  • chleb tostowy, pszenny
  • plasterki sera gouda
  • ser rokpol
  • kilka pieczarek, surowych
  • czarne oliwki, wydrylowane
  • keczup łagodny
Przygotowanie:
  • Kromkę chleba tostowego smarujemy keczupem, układamy trzy plasterki pieczarek, ponownie smarujemy keczupem, nakładamy plaster sera gouda, kawałki czarnych i przykrywamy drugą kromką pieczywa tostowego, wkładamy do opiekacza.
  • Zjadamy zaraz po przygotowaniu, gdy są ciepłe. 

(Nie) nudna kanapka ed II Walentynkowe menu

2 komentarze: