2014/12/11

Świąteczne warsztaty z Russell Hobbs już za nami

Tym razem miałam okazję brać udział w warsztatach kulinarnych z marką Russell Hobbs i Cynamon Sztuka Gotowania. Cieszę się, że coraz więcej "dzieje się" w Katowicach.



Przygotowaliśmy łącznie w ciągu czterech godzin cztery dania w ramach Wigilii w stylu fusion:
  • Matjas holenderski na chrupiącej sałatce z kopru włoskiego i orzechów włoskich z pomidorkami koktajlowymi w koszyczku z papieru ryżowego
  • Zupa piernikowa z suszonymi figami i migdałami aromatyzowana piwem Guinness i słodką śmietanką
  • Szaszłyk z karpia z suszonymi śliwkami na carpaccio z octem winnym i goździkami z selerowym puree z mango
  • Świąteczne makówki
W mojej pamięci pozostaną z pewnością karmelizowane plasterki buraczków z miodem, octem winnym i goździkami oraz rewelacyjne puree z selera, mango i cebuli. Dostępny sprzęt Russell Hobbs zdecydowanie ułatwił nam przygotowanie potraw. Organizatorom dziękuję za zaproszenie i upominek w postaci blendera Aura Chopper & Blender, który będzie moim świątecznym pomocnikiem, zapraszam ponownie do Katowic.

3 komentarze:

  1. Ale jesteś szybka :*
    Buraków smak pamiętać będę długo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) najlepiej relacje z wydarzeń pisze się "na gorąco", pozdrowienia :)

      Usuń
  2. Buraki były obłędne. Zrobiłam je ostatnio na niedzielny obiad + puree selerowe z mango. Tylko zamiast karpia podałam schab ze śliwką. Obłędne. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń