2014/09/04

Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa

Składniki: 
  • 2 kg marchwi 
  • 1,5 kg korzenia pietruszki 
  • korzeń selera 
  • 2 puszki groszku konserwowego 
  • 4 duże kiszone ogórki 
  • sól pieprz 
  • majonez kielecki 

Przygotowanie: 
  • Marchew, seler pokrojony na ćwiartki i pietruszkę obieramy ze skóry, płuczemy i zalewamy wodą. 
  • Gotujemy, aż będą miękkie. 
  • Gdy warzywa się gotują obieramy ogórki i kroimy w kostkę, wrzucamy do dużej miski, dodajemy osączony groszek. 
  • Ugotowane warzywa odcedzamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych składników. 
  • Doprawiamy i dodajemy majonez (ilość wedle preferencji). Mieszamy dokładnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz