Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 8 sierpnia 2014

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano


Składniki: 
  • 2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA 
  • cukinia 
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem 
  • 2 szczypty suszonego oregano 
  • 2 szczypty soli morskiej 

Przygotowanie: 
  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 210 stopni, blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego; smarujemy przy pomocy silikonowego pędzelka oliwą czosnkową, nakłuwamy widelcem, układamy plastry cukinii, wierzch smarujemy oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia czosnkową, oprószamy solą. 
  •  Wstawiamy do piekarnika na 20 minut, na 10 minut prze końcem pieczenia tarty posypujemy suszonym oregano. Podajemy ciepłe.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz